Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Megyei hírportálok képes leírás - Pest-megye.tlap.hu
részletek »

Megyei hírportálok - Pest-megye.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pestmegye.tlap.hu » Megyei hírportálok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Budapest Online - Pest megyei hírek

Budapest Online - Pest megyei hírek

A Budapest Online Pest megyei hírekkel foglalkozó aloldala. Friss információk, események, sporthírek, bulvárhírek, kék hírek és programajánlók Pest megyéből és Budapest városából. Az oldal naponta többször frissül.

Pest megye Online

Pest megye Online

Pest megye Online - Pest megye, Budapest és a megye többi településeinek legfrissebb hírei. A honlap főbb témakörei: sport, kék-hírek, egészség, gazdaság, életmód, autó-motor, technika, turizmus, rendezvény és fórum.

Pest megye portál

Pest megye portál

Pest megye Magyarország középső részén, a fővárost körülölelően helyezkedik el. A megye területén, Pusztavacs határában van az ország mértani középpontja. Nagysága 6394 km2 . Határa a történelem során gyakran változott, mai alakját és kiterjedését 1950-ben nyerte el. Lakossága napjainkban növekszik, 2002-ben meghaladta az egymillió 80 ezer főt. Budapest, az ország fővárosa egyben Pest megyének is történetileg kialakult székhelye. A honfoglalást megelőző időben itt élő embereknek a nyomát a régészeti lelőhelyek tanúsítják, őrzik. A kőkor különböző szakaszaitól kezdve a rézkor, a bronzkor és a korai vaskor e tájon hosszabb-rövidebb ideig tartózkodó népcsoportjainak emlékei megyénkben is előkerültek. A szkíták lovaspásztor népe legkésőbb a Kr.e. VI. század végén szállta meg a Duna bal partját. A kelták Kr.e. 300 körül érkeztek a megye területére. Krisztus születése előtti évtizedekben a Dunakanyarban az eraveszkuszok, tőlük délre a kelta anartusz törzs élt. Kr.e. 11-től a megye Duna jobb parti része már a római birodalom Pannónia provinciájának része lett. A bal parti részt a szarmata-jazigok, majd rövid ideig a kvádok uralták. A rómaiak helyét a hunok foglalták el, majd Attila halála után a gepidák, keleti germán népek és a longobárdok, végül az avarok szállták meg a Dunakanyart...

Pest megyei hírhatár

Pest megyei hírhatár

Pest megyei hírek, apróhirdetések, események és információk naprakészen! Ceglédi, Dunakeszi, Gyömrői, Őrbottyáni, Szentendrei és Veresegyházi hírek. Mindig friss tartalom, hogy naprakész legyen a megye eseményeivel kapcsolatban.

Tuti menü